Rekord System

Rekord System

I over 50 år har vi med stolthet produsert og levert unike produkter til norsk landbruk, fiske og industri. Vi har gjennom årene satt, produsert og levert mange Rekorder. Faktisk så mange at Rekordene har blitt mer kjent enn produsenten. Derfor har vi bestemt at vi heretter bare vil snakke om Rekordene våre. Slik får Rekordenes produsent, Landbruk & Maskin, ro til å skape enda flere norske Rekorder.

Bakgrunn

Rekord System har produsert og solgt Rekord-produkter siden 1968, med sine kjente Rekord-produkter har Landbruk & Maskin AS, også etablert seg godt i fiskeindustrien, slakterier, shipping, offshore og annen industri.

Pumper, rørere og kuttesystemer er hovedelementer her, men vi leverer også tanker osv. Her har vi et langvarig samarbeid med kjente fabrikker som Vogelsang, Doda, Suma og Joskin, som er noen av de mest anerkjente leverandørene i Europa.

Landbruk & Maskin AS er en del av BR Industrier som står bak 10 virksomheter fordelt i 4 divisjoner og sysselsetter 1200 mennesker. Vi vil bygge en kultur der vi tror på det umulige, utvikler arbeidsplasser og skaper gode historier for fremtiden. Dette gjør vi med sterkt engasjement, mot og vilje til å tenke utradisjonelt.

Rekord System

1968

Startet opp i Verksgaten 45 i Stavanger. FIAT Traktorer, Motorstandard to-hjulstraktorer, Honda jordfresere, samt tradisjonelt landbruksutstyr. Gjødselutstyr for tørrgjødsel, og flytende gjødsel.

Rekord System

Tidlig 70-tall

Flytter til Lura i Sandnes. Driver fortsatt med det samme, men mer fokus på gjødselutstyr.

Rekord System

1982

Flytter til nye lokaler i Maskinveien 2 på Forus.

Rekord System

1986

Slutter av med traktorsalg, og blir enda mer spesialisert på gjødselutstyr og væskebehandling for landbruket. Begynner å bygge egenprodusert gjødselport.

Rekord System

1988

Begynner med import og produksjon av slangespredere og stripespredere.

Rekord System

1989

Begynner med egenproduksjon av gjødselvogner.

Rekord System

1990

Slutter av med det meste av ordinære landbruksvarer, utenom gjødselutstyr, og satser samtidig mer på tanker og vogner til mer industrielt bruk. Begynner å reindyrke gjødselutstyr og væskebehandlings system.

Rekord System

1994

Legger mer og mer trykk på væskebehandlingssystem for industri. Fiskeri, slakteri, shipping og oljevernberedskap.

Rekord System

1996

BRI kjøper L & M, samtidig som selskapet blir flyttet til Forusbeen på Bærheim. Produksjon av gjødselutstyr og væskebehandlingssystemer fortsetter.

Rekord System

1997

Gjør avtale med CIFI kjeden om levering av alt gjødselutstyr til dem.