Globus

Globus

Historien om Globus starter på Gjøvik 1896 der den 25 år gamle Nils Arntsen Amblie etablerer Treforedlingen Globus. Først ble det produsert dører og vinduer. I 1906 Tok Amblie sin første patent på en hamsemaskin, året etter på en sorteringsmaskin. Dette var de første landbruksprodukter fra Globus.

Bakgrunn

Globus har i over 100 år produsert utstyr for den norske bonden. Dette gjør at vi er en av de eldste gjenværende redskapsprodusenter i Norge, noe vi er stolte av! Vi leverer brukervennlige produkter med høy kvalitet og lang levetid. For å sikre dette skjer all produksjon i Norge. All produktutvikling, sveising, overflatebehandling og montering samt testing skjer i våre egne lokaler i Brumunddal. Våre medarbeidere står på hver dag for at du skal få et produkt du er fornøyd med! Vi tror på den norske bonden og entreprenørene!

Globus

I 1911 flytter Amblie virksomheten til Brumunddal og etablerer Globus A/S. Herifra leveres det første treskeverket i 1914, som i mange år sammen med korn og frørensemaskiner er hovedproduktene til Globus.

Globus

Fra 1928 produseres også hestesko i en egen avdeling på fabrikken. Ambli konstruerte produksjonsmaskinene selv som leverte 5stk ferdige hestesko per minutt.

Globus

I 1949 sattes det rekord for levering av treskeverk med 260 enheter. Året etter hadde fabrikken 105 ansatte og 8500m2 produksjonslokaler. Fabrikken var da en av de største i sitt slag i Norge.

Globus

I 1955 selges fabrikken til Kverneland og produksjonen stilles gradvis om til å produsere redskaper og maskiner til traktor.

Globus

Stoklands velkjente såmaskin blir lansert i 1957, og denne blir mellom 1962 og 1965 produsert i 2500 enheter pr år. Maskinene ble også eksportert til det store deler av verden.

Globus

I 1972 lanseres den første steinplukkeren til Globus, den velkjente S-plukkeren eller tårnplukkeren. Året etter kom steinriva, først som 4m modell og senere som 3m.

Globus

Starten på snøfresere hos Globus kom i 1986 da Globus kjøpte rettighetene til Hokus snøfreseren fra O.L. Engen i Moelv.

Kverneland restrukturerte sin drift i 1987 og solgte da produksjonsrettighetene på steinutstyr og snøfreser til Reidar Larsen og Bjørn Witsøe.

Globus

Produksjonen av gravemaskinskuffer og tilbehør startet i 2003 når Globus overtok produksjonsrettighetene på disse fra Moelv Engineering.